12
مه
انواع کابل های مورد استفاده در پروژه های فیبر نوری
نوعی از کابل شبکه ،کابل فیبر نوری میباشد.فیبر نوری از جنس شیشه یا پلاستیک بوده که دارای یک یا چند هسته فیبر نوری می باشد ودرون پوششی که لایه خارجی آن از جنس PVC یا پلاستیکی میباشد ,محافظت میگردد.کابرد این کابل ها در ارسال داده ها در مسافت های طولانی و شبکه های مخابراتی با داده های بسیار دقیق میباشد.از جمله از مزایای فیبر نوری نسبت به کابل های مسی میتوان به ظرفیت بالا ،امنیت عالی ،بازپخش در مسافت زیاد ،عدم تداخل با الکترو مغناطیس و هزینه کمتر اشاره نمود.
کابل های فیبر نوری با توجه به روش انتقال داده به دو دسته کلی تقسیم میشوند:
1) فیبر نوری سینگل مود :
قطر رشته شیشه ای فیبر نوری سینگل مود 8/3 تا 10 میکرون است که فقط میتواند یک سیگنال را انتقال دهد. به دلیل اینکه فیبر نوری سینگل مود دارای قطر کمتری است استفاده از این نوع فیبر نوری برای جلوگیری از افت سیگنال ،در مسافت های طولانی توصیه میشود.پهنای باند در فیبر سینگل مود بیشتر از مالتی مود میباشد.
2) فیبر نوری مالتی مود :
فیبر نوری مالتی مود نسبت به فیبر نوری سینگل مود قطر بیشتری دارد و در دو نوع 50 و 62/5 میکرون میباشد و میتواند چندین سیگنال را به طور همزمان انتقال دهد.فیبر نوری مالتی مود توانایی تشکیل چندین حالت از انتشار یا پاشندگی را دارد اما این ویژگی در مسافت بالا باعث افت جریان میگردد و سبب محدودیت میشود.
هر دو فیبر نوری سینگل مود و مالتی مود ،قادر به پشتیبانی از سرعت 10گیگا بیت میباشند، اصلی ترین تفاوت میان این دو کابل فیبر نوری در مسافت انتقال داده بوده که با توجه به این توانایی ها،در داخل دیتا سنتر ها که از مسافت حدود 350 متر پشتیبانی میکنند از فیبر نوری مالتی مود استفاده میکنند ولی در مسافت های طولانی و فواصل دورتر ازفیبر نوری سینگل استفاده میشود.
*کاربرد فیبر نوری
با توجه به ظرفیت های بالای این نوع کابل ها در انتقال داده ها، بیشتر در شبکه های مخابراتی و کامپیوتری ، در سیستم ها و صنایع نظامی برای انتقال سیگنال ،دراکثر دستگاه های جدید پزشکی برای انتقال تصاویر دیجیتال تشخیصی مورد استفاده قرار میگیرد و کاربرد دیگر فیبر نوری در هوافضا ،سنسورها،سنجش زیست محیطی و نورپردازی میباشد.
Share: