بلاگ

جعبه تقسیم فیبر نوری چیست؟

جعبه تقسیم فیبرنوری -باکس فیبرنوری

معرفی جعبه تقسیم فیبر نوری

جعبه تقسیم فیبر نوری یا همان جعبه FAT یکی از حیاتی‌ترین اجزا در پروژه‌های فیبر نوری به شمار می‌رود. این جعبه معمولاً از جنس پلاستیک ABS ساخته‌شده که هدف استفاده از آن محافظت از تجهیزات نوری و الکتریکی است. در یک توضیح ساده، این جعبه نقطه پایان اتصال در شبکه‌های فیبر نوری بوده و امکان استفاده از آن در محیط‌های محافظت‌شده یا خارجی وجود دارد. جعبه تقسیم‌ها نه ‌تنها برای شبکه‌های فیبر نوری مورد استفاده قرار می‌گیرند، بلکه در برقراری ارتباطات با کیفیت، انتقال داده با سرعت بالا و مقاومت در نویز هم نقش کلیدی ایفا می‌کنند.

در شبکه‌های فیبر نوری این جعبه وظیفه دارد کابل‌های فیبر نوری را به یکدیگر و یا دیگر تجهیزات شبکه متصل نگه دارند. این جعبه‌ها از پورت‌های مختلفی تشکیل‌شده‌اند که قابلیت اتصال به کابل های متفاوت را فراهم می‌کنند، به‌همین منظور استفاده از آن برای اتصالات مختلف شبکه بسیار ضروری است.

مشاهده انواع جعبه تقسیم های فیبر نوری موجود در سایت ارتباط گستر شبکه نوری ایرانیان

اعضای تشکیل‌دهنده جعبه تقسیم فیبر نوری

 کاست فیبر نوری

کاست فیبر نوری درواقع محل قرارگیری فیبر نوری بوده که از آن به‌ منظور محافظت و نگهداری از بخش‌های مختلف شبکه استفاده می‌کنند. این کاست در برگیرنده انواع فیوژن‌ها بوده و وظیفه آن مدیریت کابل‌های ورودی به داخل جعبه، نحوه قرارگیری فیوژن‌ها و نحوه خروجی فیبر نوری به پیگتیل است. این قسمت از جعبه که به ایجاد اتصالات دقیق و بدون اختلال کمک می‌کند، فیبر نوری که به آسیب بسیار حساس است را ایمن نگه می‌دارد.

اسپلیتر فیبر نوری

اسپلیتر فیبر نوری هم از دیگر اجزای جعبه تقسیم فیبر نوری بوده که وظیفه تقسیم یک سیگنال نوری به چند رشته فیبر نوری را بر عهده دارد. این کار به‌ منظور ارسال سیگنال به چندین پورت به‌ طور هم ‌زمان و هم اندازه بسیار ضروری است. در انواع شبکه‌های فیبر نوری به ویژه شبکه‌های PON، سیگنال‌ها باید به چند نقطه توزیع شوند و به کاربران مختلف اتصال پیدا کنند، پس حضور اسپلیترها برای تقسیم یکنواخت سیگنال نوری ضروریست.

پنل فیبر نوری

 پنل فیبر نوری هم از دیگر قسمت‌های جعبه تقسیم فیبر نوری بوده که جزو مهم‌ترین اجزای جعبه به شمار می‌رود. وظیفه اصلی این پنل اتصال نهایی فیبر نوری به مشترکین مختلف است. هر پارتی که داخل پنل قرار می‌گیرد یک آداپتور دارد که با اتصال به کابل فیبر نوری امکان انتقال داده برای اتصال به خانه‌ها و یا مغازه و دیگر قسمت‌ها را فراهم می‌کند.

 قفل و امنیت

این جعبه‌ها معمولاً به قفل‌هایی مجهز هستند تا از دسترسی افراد غیرمجاز جلوگیری کنند. فقط افرادی که مجوز دارند می‌توانند قفل را باز کرده و به تجهیزات دسترسی پیدا کنند. این امر هم از لحاظ فیزیکی اهمیت دارد و هم از ایجاد تغییرات و خراب‌کاری‌های غیرمجاز جلوگیری می‌کند.

 

باکس FAT فیبر نوری 24 پورت S

باکس FAT فیبر نوری 24 پورت S

 ساختار ظاهری جعبه ‌تقسیم فیبر نوری به چه صورت است؟

 قسمت فوقانی

ساختار ظاهری این جعبه شامل دو بخش فوقانی و تحتانی است. قسمت فوقانی که بخش فیوز یا اتصالات فیبر نوری را دربرمی‌گیرد، برای توزیع تارهای نوری طراحی‌شده که جنس آن معمولاً از پلاستیک ABS است. طراحی آن‌ هم به‌ گونه‌ای بوده که به‌ راحتی بتوان به آن دسترسی داشت و فرآیند نصب و نگه‌داری را راحت‌تر انجام داد.

 قسمت تحتانی

قسمت تحتانی که بیشتر فضای داخلی و مدیریت کابل‌ها را دربرمی‌گیرد، خود به دو بخش تقسیم می‌شود. این دو بخش شامل دو کاست بوده که فضایی برای جمع‌آوری لوپ‌های اضافی و نصب پنل FAT در آن‌ها در نظر گرفته می‌شود. این پنل به‌گونه‌ای تعریف‌شده که تارهای نوری در زاویه مناسب قرار بگیرند تا چرخشی نامناسب نداشته باشند. معمولاً این بخش از چند ورودی استاندارد برای کانکتورهای فیبر نوری تشکیل شده است.

 انواع جعبه‌های تقسیم فیبر نوری ازنظر ظرفیت

 جعبه تقسیم ۱۲ پورت

 جعبه تقسیم فیبر نوری دوازده هسته یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین انواع جعبه‌ها بوده که ظرفیت اتصال 12 مشترک را دارد. این جعبه بیشتر در پروژه‌های FTTH مورد استفاده قرار می‌گیرد، با داشتن ابعاد مناسب، وزن سبک و طراحی کاربر پسند یک محصول کاربردی با استفاده و نصب راحت است. از جمله مهم‌ترین موارد استفاده از آن می‌توان به اتصال مشترکین خانگی و تجاری، سازمان‌دهی کابل‌های نوری و محافظت از اتصالات فیبر در برابر عوامل محیطی اشاره داشت. همچنین، طراحی آن به‌ گونه‌ای بوده که ضدآب است و هم در محیط‌های داخلی هم در محیط‌های خارجی می‌توان از آن استفاده کرد.

 جعبه تقسیم ۲۴ پورت

 جعبه تقسیم فیبر نوری ۲۴ هسته جزء پرکاربردترین مدل‌ها محسوب می‌شود که بیشتر در پروژه‌های مخابراتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این جعبه به هدف مدیریت اتصال کابل‌های فیبر نوری هم در محیط داخلی و هم در محیط خارجی استفاده می‌کنند و معمولاً در شبکه‌های FTTH و FTTB و یا سیستم‌های مخابراتی به‌ کار می‌رود. این مدل به دلیل داشتن ظرفیت مناسب و پشتیبانی از ۲۴ هسته فیبر نوری یکی از گزینه‌های بسیار مناسب بر ارائه خدمات فیبر نوری در ساختمان‌های مسکونی و تجاری و صنعتی است.

باکس FAT فیبر نوری 24 پورت S

 جعبه تقسیم ۴۸ پورت

جعبه 48 هسته‌ای جزء جعبه‌های با ظرفیت بسیار بالا بوده که امکان اتصال ۴۸ مشترک را فراهم می‌کند. این مدل دارای جایگاه آداپتور و  فیوژن فیبر نوری است. در طبقه اول آن کاست فیبر نوری و در طبقه بالای آن پنل قرار می‌گیرد. به دلیل بالا بودن ظرفیت این جعبه تقسیم فیبر نوری حضور آن را بیشتر در شبکه‌های مخابراتی گسترده، دیتا سنترها و شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت می‌بینیم.

 

باکس FAT فیبر نوری 48 پورت L (بزرگ)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *